1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

kuva päivitetty 9.2.2012

Näistä pitaleivistä tuli todella hyvänmakuisia. Raa’an punajuuren keittäminen oli hieman aikaa vievää, taikinaan voi mainiosti käyttää myös etikkapunajuurta tai hedelmä- ja vihannesosastolta löytyviä kypsiä punajuuria ilman etikkaa.

Pinkit pitaleivät 8 kpl

3 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1 1/2 tl suolaa
n. 8-10 dl vehnäjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
n. 200 g kypsää punajuurta soseutettuna

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva.
Lisää sokeri, suola ja vehnäjauhot, sekä öljy ja soseutettu punajuuri.
Lisää tarvittaessa jauhoja, jotta saat hyvin muotoiltavan taikinan.

Vaivaa taikina tasaiseksi, jaa se kahdeksaan yhtä suureen osaan ja pyöritä ne palloiksi.
Litistä pallot jauhotetuin käsin soikioiksi leivinpaperin päälle ja kohota.
Paista pitaleivät 300 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.

Tarjoa lisäksi tomaattia, kurkkua, salaattia, sipulia ja paistettua, esimerkiksi tacomausteella maustettua jauhelihaa tai broileria, sekä creme fraichea.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.