1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (62 arvostelua, keskiarvo: 3,76 / 5)
Ladataan...

Viime viikkoina on tullut leivottua sämpylöitä moneen kertaan, eilen illalla tein pitkästä aikaa sämpylöiden sijaan sarvia.  Ohje on Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset-kirjasta.
Kuten Kaarinan ohjeet yleensäkin, tämäkin oli hyvä ohje, suosittelen! Tuli syötyä taas luvattoman monta….=/


Pehmeät sarvet 16 kpl

5,5 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
2 dl maitoa
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa

Sekoita vehnäjauhot ja rasva ryynimäiseksi seokseksi käsin tai vatkaimella.
Liuota kylmään maitoon hiiva, sekä suola ja lisää rasva-jauhoseokseen. Sekoita vain sen verran,että ainekset tasoittuvat. Anna taikinan levätä kylmässä 15 minuuttia.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taita levy kolmeksi.. Toista tämä vielä kaksi kertaa.
Anna taikinan levätä vielä kylmässä 15 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinat pyöreähköiksi, halkaisijaltaan n 30 cm levyiksi.
Leikkaa rinkula kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä.

Kääri osat rullalle alkaen leveimmästä päästä.
Taivuta sarviksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Anna kohota lämpimässä.

Voitele munalla, ripottele pinnalle halutessasi esim seesaminsiemeniä.

Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.