1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (58 arvostelut, Keskimäärä: 4.05/5.00)
Ladataan...

Naan-leivät ovat upean pehmoisia leipiä, jotka maistuvat erityisesti intialaisen ruoan seurana.

 Naan-leivät

8 kpl

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 tl leivinjauhetta
n. 6 dl vehnäjauhoja

voiteluun: sulatettua voita ja seesamin- tai unikonsiemeniä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää veteen suola, sokeri, öljy, jugurtti ja kevyesti vatkattu muna.

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen.

Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran.

Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö, jonka jaat 8:aan osaan.Pyöritä osat palloiksi, kaulitse soikeita litteitä leipiä.

Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla ja ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.

Paista leivät 275 asteisessa uunissa (keskitasolla) 5-8 minuuttia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.