Mehevä kesäkurpitsaleipä

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

63 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • maito
  • hiiva
  • suola
  • leipäsiirappi
  • vehnäjauho
  • kesäkurpitsa
  • vehnänalkio
  • margariini
  • ruokaöljy

Kesäkurpitsaohjeita on toivottu paljon, eikä ihme. Ne joilla sellaisia kasvaa kasvimaalla, ovat pulassa. Mihin kaikkeen sitä sitten voikaan käyttää? Salaatteihin, keittoihin, paistoksiin, lämpimiin kasvislisäkkeisiin, suolaisiin piiraisiin, kastikkeisiin ja paistettuihin liha-, broileri-, ja kasvisruokiin. Tällä ohjeella teet herkullisen mehevän leivän helposti.

Kesäkurpitsa antaa uskomatonta mehevyyttä leipätaikinaan.
Tämä leipä valmistuu kädenkäänteessä ja käsiä sotkematta.
Kannattaa kokeilla! Tarjoa aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi, ruoan kanssa, tai vaikka illaistujaisissa.

Mehevä kesäkurpitsaleipä
uunipellillinen, noin 20-25 palaa

1/2 l maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl leipäsiirappia
6 dl vehnäjauhoja
1 pieni kesäkurpitsa raasteena
2 dl vehnänalkioita
50 g sulatettua margariinia tai 1/2 dl ruokaöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, leipäsiirappi, vehnäjauhot, kesäkurpitsa, vehnänalkiot ja sulatettu margariini tai öljy.
Sekoita tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi.
Anna kohota.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä