1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Tämä leipä oli erittäin onnistunut kokeilu, jos saan hieman kehua.
Tarkoitukseni oli viedä juhannustuliaisiksi itse tehtyä leipää, mutten ehtinyt leipoa ennen matkaan lähtöä.
Otin ainekset mukaan ja tein leivän viikonloppuna muiden vielä nukkuessa.
Aamu oli jo venähtänyt puoleen päivään, kun muut hieroivat vielä unihiekkaa silmistään, joten leipä sai lopulta seurakseen raikkaan salaatin.

Pieni arviointivirhe tapahtui, jaoin taikinan kahteen vuokaan, jolloin molemmat leivät jäivät hieman mataliksi.
Yksi litran vetoinen vuoka siis riittää. Ei haittaa vaikka leipä kohoaa korkeaksi, silloin se on näyttävän näköinen.
Kuvassa näkyvä vuoka on Brunon kartonkivuoka, jota ei tarvitse voidella sisältä.

Seurana tarjosin vielä Silva tuotesarjan maustamatonta hummusta, joka on valmistettu kikherneistä ja seesaminsiemenistä.
Tuote on kolesteroliton ja maidoton. Mainio levite myös kasvisvoileipäkakun täytteeksi!

Kurpitsansiemenleipä

3 dl vettä
30 g hiivaa
1 tl valkosipulisuolaa
½ dl ruokaöljyä
1 dl soijajauhoja
6-7 dl vehnäjauhoja
1 dl kuorettomia kurpitsansiemeniä

Pinnalle: vettä ja kurpitsansiemeniä

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva.
Lisää valkosipulisuola ja soijajauhot.
Alusta joukkoon vehnäjauhot.
Vaivaa taikinaan kurpitsansiemenet.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa ilmakuplat pois ja pyöritä taikinasta vuoan pituinen pötkö.
Nosta pötkö vuokaan, kohota.

Suihkauta pinnalle hieman vettä, ripottele pinnalle muutamia kurpitsansiemeniä.
Paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.