1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Kukkafocaccia on mainio tapa tarjota itse leivottua leipää. Voit hyödyntää leipään erilaiset kypsennystä kestävät vihannekset ja leipä on joka kerta erilainen taideteos. Leivo kesään ja syksyn juhlaan vaikkapa keittoruoan seuraksi. Katso reseptivideo artikkelin lopusta.

Kukkafocaccia
4-6 annosta

3 dl vettä
25 g tuorehiivaa
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja

Koristeluun:
oliiviöljyä
erilaisia vihanneksia (esimerkiksi. paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, yrttejä, kirsikkatomaatteja)
sormisuolaa

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Lisää öljy, suola ja vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla. Ripottele pinnalle ripaus jauhoja ja kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota liinan alla vielä puoli tuntia. Sivele pinta oliiviöljyllä.
Leikkaa vihannekset paloiksi ja tee taikinaan kukkia, aurinko, pilviä tai mitä ikinä keksit.
Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa. Kypsennä 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.