1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Kaurainen auringonkukkaleipä on ihastuttava leipä vaikka kevään juhlapöytään.
Värjää leipä kauniin keltaiseksi kurkumalla. Taikinaan on käytetty uutta Myllyn Paras Kauraista sämpyläjauhoseosta, jolla saat kuituista lisää leipätaikinaan.

Kaurainen auringonkukkaleipä
2 leipää tai 14-16 sämpylää

5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
½ dl hunajaa
1-2 tl kurkumaa
6 dl Myllyn Paras Kauraista Sämpyläjauhoseosta
5-8 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
¾ dl rypsiöljyä tai sulatettua voita tai margariinia
100 g maitorahkaa
1 dl auringonkukansiemeniä

Pinnalle:
vettä
auringonkukansiemeniä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva.
Lisää suola, hunaja ja kurkuma.
Lisää kaurainen sämpyläjauhoseos ja vehnäjauhoja, kunnes taikina on helppo työstää.
Sekoita joukkoon maitorahka ja auringonkukansiemenet.
Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi ja asettele ne kukan malliin leivinpaperin päälle uunipellille.
Kohota vielä noin 15 minuuttia.
Voitele vedellä ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes leipä näyttää kypsältä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä: Myllyn Paras

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.