1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 4,33 / 5)
Ladataan...

Eilen illalla toiseksi vanhin tyttö pyysi tekemään ihan
perussämpylöitä. Hän on ”hieman” ennakkoluuloinen kaikille
kokeiluilleni.
Tein siis aivan normisämpylätaikinan, mutta kun kaapista pilkisti vanha alumiininen kuivakakkuvuoka, sain idean…..

Laitoin sitten osan kohotetusta taikinasta voideltuun ja seesaminsiemenillä ”jauhotettuun” kakkuvuokaan.

Mielestäni tästä tuli todella hyväntuulinen leipä=) Siitä sai helposti leikattua näppärän kokoisia viipaleita.

Kakkuvuossa paistettu leipä

Taikinamäärästä tuli  pienehkössä vuoassa tehty leipä, sekä kahdeksan sämpylää.

Kakkuvuoassa paistettu leipä

0,5l vettä
puolikas hiiva tai 1 pussi kuivahiivaa
1dl kaurahiutaleita
5dl hiivaleipäjauhoja
6dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,5dl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen (kuivahiivaa käytettäessä neste tulee olla n + 42 asteista).

Lisää kaurahiutaleet ja osa jauhoista  sekoittaen. Lisää öljy ja loput jauhot. Kohota liinan alla lämpöisessä paikassa.

Leivo
sämpylöiksi, tai laita osa taikinasta voieltuun ja esim siemenillä
”jauhotettuun” kakku- tai leipävuokaan. Paista 225 asteessa noin 10
minuuttia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.