1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskiarvo: 4,20 / 5)
Ladataan...

Tämän ohjeen löysin saamistani ruokaohjekorteista. Näitä kannattaa todellakin tehdä, mielettömän hyviä, syömistä ei malttaisi lopetttaa ollenkaan =)

Älkää kysykö miksi samassa ohjeessa on sekä hiivaa, että leivinjauhetta, näin vain oli. Lopputulos oli todella pehmoinen ja sopivasti juustoinen.

Ohjeesta tulee pellillinen.

Juustoruudut
50 g hiivaa
2 rkl haaleaa vettä
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
2,5 dl kevytkermaa
2,5 dl juustoraastetta

Voiteluun: voisulaa ja paprikajauhetta

Murenna hiiva pieneen astiaan ja kaada vesi päälle.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhoon. Nypi joukkoon rasva. Lisää kerma, juusto ja hiivaliemi, sekoita hyvin.

Kohota taikinaa liinan alla n. 20 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa notkeaksi.

Kaulitse taikinasta n. 1,5 cm paksuinen levy. Nosta levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja jaa se taikinapyörällä ruuduiksi (4 kertaa 4 palaa).

Voitele rasvasulalla ja ripottele pinnalle paprikajauhetta.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.