1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Rahkapiirakkataikinaa varten lämmitin epähuomiossa liikaa maitoa, joten laitoin sitten kohoamaan myös leipätaikinan.
Tällä kertaa en tehnyt siitä sämpylöitä, vaan yhden ison solmuleivän.

Juustoinen yrttisolmu

2 dl maustamatonta jugurttia
2 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
2 tl provencen maustesekoitusta
8 dl vehnäjauhoja
2-3 dl juustoraastetta
1/2 dl ruokaöljyä

Pinnalle: vettä, provencen mausteseosta, juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen jugurtti-maitoseokseen, lisää suola ja provencen mausteseos.
Alusta taikinaan jauhot ja juustoraaste, lisää loppuvaiheessa öljy.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.

Pyöritä taikinasta puolen metrin mittainen pötkä ja pyöräytä se solmulle. Kohota liinan alla.
Suihkauta leivän pinnalle vettä, ripottele päälle provencen mausteseosta ja juustoraastetta.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 225 asteessa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.