1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelut, Keskimäärä: 4.00/5.00)
Ladataan...

 

Rahka-voitaikina on todella mehevää, eikä vaadi kohottamista.
Täyteaineita voit muutella mieleiseksesi, mutta itse taikinaa kannattaa
kyllä kokeilla. Itse tein 50 ”hyrrää,” eli kaksinkertaisen satsin.
Kirjoitan tässä ohjeen 25:een hyrrään.


Jauhelihahyrrät (sekoitetusta rahkavoitaikinasta)

250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyteseos:

400 g jauhelihaa
1 sipuli silppuna
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
1-2 rkl tomaattipyrettä
1/2 paprika pieninä kuutioina
100 g sulatejuustoa
provencale-mausteseosta
öljyä tai margariinia paistamiseen
kananmunaa voiteluun

Sekoita
rahka ja pehmeä voi sekaisin, lisää kuivat aineet. Älä vaivaa turhaan,
vaan sekoita taikinaa sen verran, että saat ainekset sekaisin. Laita
taikina kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.

Freesaa sipulia
öljytilkassa, lisää jauheliha ja valkosipuli ja ruskista. Mausta
suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää tomaattipyre,
paprikakuutiot, sulatejuusto ja provencale-maustetta. Kiehauta.

Kaulitse
taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä
jauhelihaseos levylle ja kääri levy rullalle. Leikkaa paloiksi ja
voitele munalla.  Paista 200-asteisessa uunissa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.