1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskimäärä: 3.50/5.00)
Ladataan...

Gluteenittomien leipien tekeminen on hieman haasteellista, koska taikinaan ei ilman vehnäjauhoja saa sitkoa.
Taikinaan voi lisätä halutessaan gluteenitonta leivontaa helpottavaa ksantaania.
Pikkuiset juustoruudut ovat kuitenkin ihan kelpo tarjottava gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Gluteenittomat juustoruudut
(vajaa uunipellillinen)

1/2 dl haaleaa vettä
50 g hiivaa
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
100 g margariinia sulatettuna
2 1/2 dl kolmen juuston kermaa
100 g juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää gluteeniton jauhoseos, siirappi, suola, sulatettu margariini ja vielä kerma, sekä juustoraaste.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin 20-25 cm leveydeltä.
Kohota liinan alla parikymmentä minuuttia, jaa pieniksi ruuduiksi taikinapyörällä ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.