1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 4,67 / 5)
Ladataan...

Lapset esittivät toiveen: ”Äiti, leivo sämpylöitä, mutta IHAN TAVALLISIA!”
Murustelin siihen ihan tavalliseen sämpylätaikinaan kuitenkin avatun fetapaketin loput.
Kun lämpimät sämpylät olivat pöydässä, vanhin tytöistä jähmettyi kysyen: ”Mitä sä olet näihin taas tunkenut, täältä törröttää joku valkonen pala?!”

Taikinassa oli hyvä rakenne, sämpylät olivat sisältä pehmoisia, mutta päältä rapeita, fetaa olisi voinut olla enemmänkin. Suolaa en laittanut taikinaan lainkaan, koska fetajuusto on jo itsessään suolaista.

Fetasämpylät n. 20  kpl

1/2 l vettä
1/2 hiiva
10-11 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
100-150 g fetajuustoa murusteltuna

Laita uuni lämpenemään 225 asteiseksi.

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää jauhoja vähän kerrallaan samalla vaivaten.
Sekoita taikinan joukkoon öljy ja murusteltu fetajuusto.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla parikymmentä minuuttia.

Leivo sämpylöiksi, kohota.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.