1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 3,71 / 5)
Ladataan...

Joko olet kokeillut kaupan pakastealtaasta löytyvää Myllyn Paras Filotaikinaa? Ehkä olet miettinyt sen kokeilemista, mutta mitä siitä voisi valmistaa? Filotaikina on Välimeren alueen leivonnaisten valmistuksessa käytetty paperin ohut taikina, joka sopii makeiden ja suolaisten leivonnaisten valmistukseen. Ota pakkaus rohkeasti pakastealtaasta ja kokeile erimallisia suolaisia piiraita tai vaikka ihanaa baklavaa, jota oletkin kenties maistanut aiemmin matkallasi Kreikassa tai Turkissa. Suojaa taikina-arkit kostealla pyyheliinalla, jolloin ne pysyvät ehjinä leivontavaiheessakin.

Feta-pestorullat
20-30 kpl

250 g Myllyn Paras Filotaikinaa
150 g vihreää tai punaista pestokastiketta
150 g fetajuustoa

Ota pakkaus huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen leivontahetkeä.
Ota kaksi arkkia päällekkäin taikinaa ja leikkaa ne noin 10-12 cm kokoisiksi neliöiksi. Laita neliö työlaudalle eteesi siten, että neliön yksi kulmista on sinua kohti. Levitä kolmion malliselle alueelle pinnalle pullasudilla vihreää tai punaista pestokastiketta. Murusta päälle fetajuusto. Käännä sivun terävät kulmat keskelle siten, että kärjet ottavat kiinni toisiaan. Rullaa sitten itsestäsi poispäin taikinalevyistä rullia.
Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä: Myllyn Paras

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.