1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Vihannesmehuilla ja juuresraasteilla saat väriä sämpylä- ja leipätaikinoihin. Täytteeksi sopii maiosti maksamakkara ja mausteeksi voit lisätä erilaisia kuivattuja yrttejä tai vaikkapa valkosipulia.

Aamiaissämpylät

8-10 annosta

1/2 l vihannes- tai porkkanamehua
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 rkl kuivattua persiljaa
2 dl ohrahiutaleita tai muita hiutaleita
8-9 dl vehnäjauhoja

Väliin:
voita tai margariinia
1 pkt (300 g) HK Maalaismaksamakkara
persiljaa
tomaattia

Lämmitä vihannes- tai porkkanamehu kädenlämpöiseksi, jos käytät tuorehiivaa.
Mikäli käytät kuivahiivaa, lämmitä neste + 42 asteeseen. Liuota hiiva joukkoon ja sekoita nesteeseen suola, persilja ja ohrahiutaleet.
Lisää jauhot alustaen. Laita jauhoja sen verran, että saat taikinasta muotoiltavan, mutta pehmeän.
Mikäli käytät kuivahiivaa, sekoita ne jauhojen kanssa samaan aikaan.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Vaivaa leivinlaudalla pois ilmakuplat ja jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä tangoiksi ja jaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä haluamasi muotoisiksi sämpylöiksi. Kohota hetki liinan alla lämpimässä paikassa ja paista 200-225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Halkaise sämpylät ja tarjoa voin, Maalaismaksamakkaran, persiljan ja tomaatin kanssa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.