1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Vaalea siirappi on uusi, miedonmakuinen siirappi, joka sopii
sellaisenaan jälkiruokien tai marjojen kastikkeeksi. Sitä voi käyttää
myös leivonnassa, jolloin saat vaaleamman lopputuloksen kuin
perinteistä siirappia käyttämällä. Sekä tumma että vaalea siirappi
antavat hyvän maun mm. itämaisiin ruokiin. Kiteytymisen estämiseksi
Vaaleaan siirappiin on lisätty pieni määrä tärkkelyssiirappia. Säilytä
siirappitölkki kuitenkin aina huoneenlämmössä.

Friteeratut banaanit ovat tuttuja Kiinalaisista ravintoloista.
Taikinasta löytyy useita erilaisia variaatioita. Tämä jälkiruoka on syytä tarjota tuoreeltaan.
Herkullista vaniljajäätelön kanssa. Herkun kruunaa vaalea siirappi.

Friteeratut banaanit

8 annosta

Friteeraustaikina:
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maizenaa
1 1/2 rkl leivinjauhetta
2 dl vettä
1 rkl Ruokokidesokeria
(1 muna)

4 banaania

1/2-1 l rypsiöljyä

Lisäksi:
vaniljajäätelöä
Vaaleaa siirappia

Sekoita friteeraustaikinan ainekset tasaiseksi seokseksi ja anna turvota noin 15 minuuttia.

Kuumenna ruokaöljy kasarissa noin 180 asteiseksi. Oikea lämpötila on
saavutettu, kun tiputat pisaran taikinaa öljyyn ja se ruskistuu pian.
Leikkaa banaanit puolikkaiksi ja kasta taikinassa kauttaaltaan.
Nosta ne yksitellen tai muutama kerrallaan kasariin. Käännä ympäri kun saavat väriä pintaan.
Nosta leivinpaperille valumaan hetkeksi.

Tarjoa vaniljajäätelön ja Vaalean siirapin kanssa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.