1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Huhtikuun lopulla vietämme vappua. Silloin leivotaan monessa kodissa munkkeja tai donitseja.
Kauniin sokerikuorrutuksen näille keväisille herkuille antaa Dan Sukkerin Siro Erikoishieno sokeri.

Siro Erikoishieno sokeri on korkealaatuinen, pienikiteinen sokeri. Siro
sopii erityisesti vaahdotettaviin taikinoihin ja nimensä mukaisesti
kaikenlaiseen sirotteluun. Siro on pienikiteisyytensä ansiosta
riittoisaa ja hyvin suussa sulavaa.

Siro Erikoishieno sokeri sopii loistavasti myös sokerikakkujen valmistukseen. Pienikiteinen sokeri vaahtoutuu munien kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.

Lusikkaleivät

Vuoden kaikkiin juhliin sopii myös lusikkaleivät.

Lusikkaleivät kuuluvat monen juhlapöytään. Niiden valmistus ei ole vaikeaa, vaikka onkin hieman aikaa vievää.
Parhaiten lusikkaleivät onnistuvat teelusikassa, jonka lusikkapesä on mahdollisimman kupera.
Tästä annoksesta tulee noin 80-90 puolikasta, eli 40-50 valmista lusikkaleipää.

Kierittele valmiit, täytetyt pikkuleivät Siro Erikoishienossa sokerissa, joka on kauniin pienikiteistä sokeria.

Lusikkaleivät

200 g voita
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Väliin:
n. 1/2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia

Pinnalle: Dan Sukkerin Siro Erikoishienoa sokeria

Sulata voi kattilassa, älä ruskista. Lisää joukkoon sokeri, jäähdytä seos.
Lisää voi-sokeriseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi.
Nosta astia jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Painele taikinaa teelusikan lusikkapesään ja irroita pikkuleipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Jaa pikkuleivät kahteen osaan ja levitä toiselle puoliskolle vadelmahilloa tai -marmeladia.
Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät Siro Erikoishienossa sokerissa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.