1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Maaliskuun sokeriksi valitsin Leipäsiirapin.

Vaaleaa Leivontasiirappia on parannettu ja samalla nimi on vaihtunut
Leipäsiirapiksi. Siirapissa on entistä enemmän mallasuutetta.
Leipäsiirappi on ruokaleipien ja sämpylöiden leivontaan tarkoitettu
mallasuutetta sisältävä sokerisiirappi, joka parantaa leipien makua.
Leipäsiirappi saa nestemäisenä hiivan toimimaan nopeasti ja leivistä
tulee kuohkeita. Pakkaus on kätevä 750 g:n muovipullo, jossa on
läpinäkyvä mitta-asteikko.

Nimenmuutos korostaa Leipäsiirapin käyttökohdetta ja selventää eroa
Dansukkerin Vaaleaan Siirappiin, joka on vaalea sokerisiirappi 700 g:n
kartonkitölkissä.

Pekonisämpylät

Pekonisämpylät 15-20 kpl

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl Dan Sukkerin leipäsiirappia
70 g pekonia paloiteltuna
10 kirsikkatomaattia lohkottuina
1/2 dl persiljasilppua
12-13 dl vehnäjauhoja
1-2 dl juustoraastetta

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola.
Lisää leipäsiirappi, sekä kuumassa pannussa paistettu pekoni ja lohkotut kirsikkatomaatit.
Vaivaa taikinaan persiljasilppu ja jauhot, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Pyöritä taikina pötköksi ja jaa tasakokoisiksi paloiksi.
Pyörittele sämpylöiksi.

Anna kohota hetki, suihkauta sämpylöille hieman vettä ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.