1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Kaakaotomusokeri on helppokäyttöinen sokerituote, joka sopii
leivonnaisten koristeluun ja kuorrutuksiin, sekä torttujen ja kakkujen
täytteisiin. Pakkaus on 300 g kartonkikotelo, joka riittää kahden kakun
koristeluun.

Perusvalmistusohje on helppo:

2 dl:aan Kaakaotomusokeria lisätään tasaisesti sekoittaen noin 2
ruokalusikallista vettä. Seoksen saa nopeammin tasaiseksi käyttämällä
kuumaa vettä. Seos levitetään leivonnaisen päälle ja suklaakuorrutus on
valmis. Kuorrutuksen annetaan kuivua ennen tarjoilua. Koristelun
lisäksi Kaakaotomusokeria voi käyttää myös leivonnaisten taikinoihin.

Tämä kakku on mukavan mehevä kahvikakku, joka on kuorrutettu kaakaotomusokerista valmistetulla kuorrutteella.
Kakku on paistettu tasapohjaisessa kakkuvuoassa, jonka halkaisija on 22 cm.

Appelsiini-suklaakakku

150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Muscovadosokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
3 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
50-100 g sokeroituja appelsiininkuoripaloja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua tummaa suklaata

Kuorrutus:
1 pkt (300 g) Dansukker Kaakaotomusokeria
yhden appelsiinin purisettu mehu
puolikkaan appelsiinin raastettu kuori

Vaahdota voi ja sokerit.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään  ja lisää ne taikinaan.
Lisää lopuksi sulatettu suklaa.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 150 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.

Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrute sekoittamalla kaakaotomusokerin joukkoon
appelsiinista puristettua mehua sen verran, että saat paksun,
levittyvän tahnan. Sekoita joukkoon appelsiininkuoriraastetta.
Levitä kuorrute kakun pinnalle ja nosta kakku kylmään hetkeksi.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.