1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Hyytelösokeri korostaa kotimaisten marjojen raikkautta ja loihtii leivonnaisille kiiltoa ja näyttävyyttä. Hyytelösokerin käyttö on uusi ja helppo tapa tehdä koristehyytelöitä ja jälkiruokia, jotka on
tarkoitettu heti nautittaviksi. Se sopii sekä tuoreiden että pakastemarjojen kanssa käytettäväksi, mutta ei sovi säilöntään. Hyytelösokeri on täysin kasvispohjainen tuote, joka sisältää sokeria,
maissitärkkelyssiirappia, hedelmistä erotettua pektiiniä ja hedelmähappoa. Pakkauskoko 370 g, josta saadaan n. 20 jälkiruoka-annosta.

Hyytelösokerista valmistat makean, kauniin kiilteen kakun tai tortun pinnalle. Kesän makeat leivonnaiset voit koristella tuoreilla marjoilla ja sipaista hyytelösokerista ja vedestä keitettyä liuosta marjojen pintaan, jolloin liemi korostaa marjojen omaa makua ja pitää ne pidempään kauniina.

Tämän raikkaan mangokakun valmistukseen voit käyttää tuoretta tai säilykemangoa, tai vauvan hedelmäsoseena myytävää mangososetta. Mikäli et löydä kaupasta säilykemangoa, voit valmistaa kakun myös säilykepersikasta.

Kakku on valmistettu halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan. Voit halutessasi tehdä kakun hieman suurempaankin vuokaan, esimerkiksi 20-22 cm irtopohjavuokaan, jolloin kakusta tulee hieman matalampi, mutta halkaisijaltaan suurempi.

Raikas mango-rahkakakku

Pohja:
150-175 g kaurakeksejä
50-75 g margariinia tai voita
muutama mangoviipale paloiteltuna

Täyte:
6 liivatetta
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
300 g soseutettua mangoa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 rkl hedelmämehua tai vettä

Kiille:
1 dl vettä
n. 250 g soseutettua mangoa
1 1/4 dl Dan Sukker hyytelösokeria

Murusta keksit sulan margariinin joukkoon. Vuoraa halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon vaniljarahka, soseutettu mango, vaniljasokeri ja sokeri.

Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa juomalasissa, tai pienessä kasarissa. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Mittaa kasariin vesi ja mangosose, kiehauta. Lisää kiehuvaan seokseen koko ajan sekoittaen hyytelösokeri, keitä miedolla lämmöllä minuutin verran. Nosta seos sivuun hetkeksi jäähtymään.
Valuta kiille lusikalla kakun pinnalle. Nosta kylmään siksi aikaa, että kiille hyytyy. Irroita kakku vuoastaan ja nosta tarjoilualustalle.

Koristele mielesi mukaan.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.