1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Hillosokeri tuli Suomen markkinoille vuonna 1988 edellisen vuoden
paikallisen koemarkkinoinnin jälkeen. Hillosokerin perusmalli ja
sekoitusidea saatiin Euroopasta, mutta Suomessa saatuja
tutkimustuloksia apuna käyttäen mallista sovellettiin kotimaisten
marjojen, erityisesti mansikoiden hilloamiseen sopiva Hillosokeri.
Hillosokeria myytiin aluksi 500 gramman pusseissa, kunnes vuonna 1991
pakkauskoko muutettiin nykyiseksi eli kilon pussiksi.

Dansukker Hillosokeri on suomalaisten suosikki: hilloa tekevistä
kotitalouksista sitä käyttää peräti 80 % (Taloustutkimus 2008).
Hillosokerin sesonki kestää läpi kesän: mansikan jälkeen purkkiin
laitetaan vadelmaa, mustikkaa ja puutarhamarjoja. Syksyn omenoista
saadaan makoisa omenasose Hillosokerilla. Monet käyttävät Hillosokeria
myös talvella, sillä sen avulla hilloa tai marmeladia voi tehdä myös
pakastemarjoista, appelsiineista ja muista kauden hedelmistä.

Suomalaisten suosikki tunnetaan myös kansainvälisesti. Suomen Sokeri Oy
valmistaa Kirkkonummella Dansukker Hillosokeria myös Ruotsin, Tanskan,
Norjan, Viron, Latvian sekä Liettuan
markkinoille ja tänä kesänä myös Venäjän (Moskovan) markkinoille.

Hillosokerilla valmistat herkulliset hillot ja chutneyt kauden tuoreista marjoista.
Voit käyttää myös pakastemarjoja.

Vaniljainen karviais-vadelmahillo

1/2 l karviaisia
1/2 l vadelmia
1 rkl vettä
250 g (n. 3 dl) DanSukker Hillosokeria
1 vaniljatanko
1/2 sitruunan raastettu kuori

Puhdista marjat ja laita ne kattilaan, lisää joukkoon vesi.
Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
Lisää Hillosokeri koko ajan sekoittaen.
Lisää joukkoon pituussuunnassa halkaistu vaniljatanko ja sitruunan raastettua kuorta.
Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puolisen tuntia.
Kuori mahdollinen vaahto pinnalta.

Laita hillo hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje tiiviisti.

Tarjoa esimerkiksi lettujen tai jäätelön seurana, tai kääretorttujen ja kakkujen täytteenä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.