1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua, keskiarvo: 4,09 / 5)
Ladataan...

(kuva päivitetty 14.11.2012)

Tässä meidän perheen suosikkisalaattikastikkeen ohje, ketsuppia vähentämällä kastikkeesta tulee vaaleampi ja tietysti hieman eri makuinen. Tämä tunnetaan myös paholaisen salaattikastikkeena.

Valkosipulinen salaattikastike

1 munankeltuainen
1 tl omenaviinietikkaa
1 rkl sinappia
0,5 dl ketsuppia
1 rkl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 isoa valkosipulinkynttä murskattuna
1,5 dl rypsiöljyä
kylmää vettä (unohdin mitata käyttämäni veden, mutta vettä laitetaan lopuksi sen verran, että saadaan kastikkeelle haluttu paksuus)

Riko kulhon pohjalle munankeltuainen. Mittaa joukkoon kaikki muut aineet, paitsi öljy ja vesi. Sekoita ainekset sekaisin. Kaada öljyä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, jolloin seoksesta tulee paksu (majoneesi). Tämän jälkeen kaada joukkoon kylmää vettä sen verran, että saat kastikkeen rakenteesta toiveidesi mukaisen.

Kaada kastike pulloon ja nosta jääkaappiin. Helppoa ja tosi hyvää. Tämä pesee mennen tullen kaupan kastikkeet, ainakin jos kysyt meidän lapsilta =)

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.