1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tämä salaatti syntyi jääkaapin siivouksen yhteydessä.
Pala sitä, toinen tätä….leikkuulaudalle vaan ja kulhon pohjalle.
Lopputuloksena reilu kulhollinen koko porukalle maistuvaa salaattia.

Meikäläisessä ruokakulttuurissa ei ole totuttu juuri yhdistelemään lihoja ja kaloja keskenään, mutta esimerkiksi kaukoidässä samalla tarjoiluvadilla on sulassa sovussa sekaisin nauta, possu, ravut ja vielä sisäelimetkin. Ruoka usein maustetaan myös aromaattisella kalakastikkeella.

Tässä salaatissa maistuu tonnikala ja broileri, joita raikastaa kasvikset.
Niitäkin voi vaihdella mielin määrin riippuen makumieltymyksistä ja siitä mitä kaapista sattuu löytymään.

Tonnikala-broilerisalaatti

2-3 dl tummaa riisiä + vettä
suolaa
4 kananmunaa
tilkka öljyä
300 g marinoituja broilerin paisti- tai filesuikaleita
1 pieni punainen paprika kuutioina
1-2 kevätsipulinvartta silputtuna
2 maustekurkkua kuutioina
2 tomaattia pieninä lohkoina
10-15 cm pala kurkkua kuutioina
1 iso appelsiini kuutioina
1 prk tonnikalapaloja öljyssä valutettuna

Laita riisi kiehuvaan veteen, lisää joukkoon hieman suolaa.
Keitä kypsäksi kannen alla, valuta tarvittaessa.

Keitä kananmunat, kuori ja leikkaa lohkoiksi.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa. Paista broilerin suikaleet kypsiksi, säästä myös lihoista irtoava marinadi, se maustaa salaattia, eikä salaattiin tarvitse lisätä ylimääräistä kastiketta.
Käsittele kasvikset.
Yhdistä kaikki ainekset.

Mikäli jäät kuitenkin kaipaamaan salaatin joukkoon kastiketta, tai käyttämäsi tonnikala on säilötty veteen, lisää salaattiin seuraava kastike.

Kastike

1/2 dl öljyä
1/2 tl viinietikkaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
paprikajauhetta
muutama tippa tabascoa

Sekoita ainekset keskenään, kaada salaatin joukkoon tasaiseksi.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.