1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 3,33 / 5)
Ladataan...

Thaimaalainen papaijasalaatti on monille Thaimaan matkoilta tuttu salaatti, jossa on sopivasti potkua punaisen chilin muodossa. Vihreää papaijaa voit ostaa edullisesti ainakin etnisistä kaupoista. Tämä on oma ehdoton suosikkini Thaimaassa. Kokeile ja tarjoa erilaisissa juhlissa ja illanistujaisissa!

Thaimaalainen papaijasalaatti
4-6 annosta

1 kg vihreää papaijaa
3-4 keskikokoista porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
2 punaista pientä vahvaa chiliä
1 ½ rkl sokeria
1-2 limen mehu ja hedelmäliha
2 rkl kalakastiketta
1 dl paahdettuja maapähkinöitä tai suolapähkinöitä
thai-basilikaa

Kuori papaija ja porkkanat.
Raasta mandoliinilla pitkää raastetta.
Kuori valkosipulinkynnet ja poista chileistä siemenet.
Hienonna molemmat.
Laita sokeri, kuorittu lime ja kalakastike huhmareeseen ja jauha tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli ja chilipaprika. Sekoita kastike raasteen joukkoon.
Koristele salaatti paahdetuilla maapähkinöillä tai suolapähkinöillä ja thai-basilikalla.
Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.