1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskimäärä: 5.00/5.00)
Ladataan...

Salaatit ovat ihania, koska ne sopivat moneen tilanteeseen. Ne maistuvat alkupalana,
pikkusuolaisena illanistujaisissa ja ruokaisan leivän kanssa toimivat myös lounaana. Oli juhla mihin tahansa aikaan vuodesta tai vuorokaudesta, salaatille löytyy aina sijansa.
Siitakesienet maustavat upeasti ruokaisan perunasalaatin. Mikäli haluat kirkkaan salaatin, voit jättää smetanan tai kermaviilin pois ja korvata sen oliiviöljyllä tai rypsiöljyllä ja tilkalla vaaleaa viinietikkaa.

Siitakesieni-perunasalaatti
5 annosta

1 kg kiinteitä perunoita
vettä
ripaus suolaa
200 g Champ Siitakesieniä
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 maustekurkku
2 omenaa
1 ruukku Vihreä Keiju Salviaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
300 g smetanaa tai kermaviiliä
2 tl sinappia

Siitakesienisalaatti

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä.
Kuori ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Paloittele halutessasi siitakesieniä hieman tai käytä pienet kokonaisina.
Kuumenna öljy pannulla ja paista sienet ja hienonnettu sipuli pannulla hieman pehmeiksi.
Jäähdytä.
Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori omena ja kuutioi.
Hienonna salvia.
Sekoita ainekset salaattikulhossa ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Sekoita smetanan tai kermaviilin joukkoon sinappia ja kääntele salaattiainesten joukkoon.

Vinkki!
Jos haluat kirkkaan salaatin, korvaa smetana tai kermaviili ¾ desilitralla oliiviöljyä tai
rypsiöljyä. Mausta salaatti silloin 1-2 ruokalusikallisella vaaleaa viinietikkaa.
Tarkista maku.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Champ