
- Annoksia: 10
- Valmistusaika: 60 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 20 minuuttia
- Annos: illanistujaiset, perheelle
Savuporo-perunasalaatti
Ainekset
- peruna - 1 kg
- vesi
- suola
- kylmäsavustettu poronpaisti - 100 g
- omena - 2
- tuore basilika
- kapris - 1-2 rkl
- tuore rucola - 50 g
- Keiju Yrttiöljy Sitruuna & Basilika - ¾ dl
- mustapippurirouhe
Allergeenit
- omena
- sitruuna
Salaatit sopivat mainiosti pikkujoulukauteen. Tämä helppo salaatti on tyylikäs tarjottava salaattipöydässä tai yksinään tarjottuna. Salaatin kruunaa sitruunalla ja basilikalla maustettu yrttiöljy, joka antaa salaatille raikkaan vivahteen. Muita kastikkeita ei tarvita.
Savuporo-perunasalaatti
10 annosta
1 kg perunoita
vettä + suolaa
100 g kylmäsavustettu poronpaistia
2 omenaa
1 ruukku basilikaa
1-2 rkl kapriksia
50 g rucolaa
¾ dl Keiju Yrttiöljy Sitruuna & Basilika
mustapippuria myllystä
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, jäähdytä ja kuori.
Leikkaa perunat sopiviksi suupaloiksi.
Hienonna kylmäsavustettu poronpaisti veitsellä.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Hienonna basilika ja kaprikset. Sekoita ainekset keskenään.
Laita rucola salaattivadille tai sekoita muiden ainesten joukkoon.
Valuta joukkoon yrttiöljy ja rouhi mausteeksi mustapippuria.
Sekoita ja tarkista maku.
Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.