1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Saaristolaissalaatti on yksinkertainen, mutta juhlava salaatti, joka sopii kesän juhlahetkiin.

Saaristolaissalaatti
4 annosta

1 ruukku rapeaa salaattia
pari kourallista rucolaa
180 g katkarapuja
n. 400 g lämminsavulohta
3 keitettyä kananmunaa
½ kurkku
200 g leppäsavujuustoa
½ ruukkua ruohosipulia tai tilliä

Krutongit:
öljyä
4 viipaletta saaristolaisleipää
1 valkosipulinkynsi

Kastike:
¾ dl rypsiöljyä
½ sitruunan mehu
limepippuria myllystä

Revi rapea salaatti sopiviksi suupaloiksi tai leikkaa veitsellä työlaudalla.
Lisää joukkoon rucola ja sulatetut, valutetut katkaravut.
Putsaa joukkoon lämminsavustettua lohta. Leikkaa keitetyt munat lohkoiksi ja asettele varovasti salaatin joukkoon.
Paloittele kurkku ja kuutioi leppäsavujuusto ja yhdistä muihin salaattiaineksiin.
Hienonna vielä ruohosipuli tai tilli ja lisää salaattiainesten joukkoon.
Valmista krutongit.
Leikkaa saaristolaisleipäviipaleista reunat ja kuutioi leivät.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi ja leipäkuutiot.
Kääntele kuumalla pannulla, kunnes leipäpalat ovat rapeita. Ripottele krutongit salaatin päälle.
Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin joukkoon.
Tarjoa!

Tämä salaatti on julkaistu Hellapoliisi – Salaatit -kirjassa 2015.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.