1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 4,75 / 5)
Ladataan...

Ihastuttavan värinen punajuurimehulla maustettu ja värjätty salaatti sopii erityisesti syyssalaatiksi ja myös pikkujoulu- ja joulupöytään. Kokeile ja ihastu.

Punajuuri-bulgursalaatti
4-6 annosta

2 dl Biotta Luomupunajuurimehua
2 dl bulguria
ripaus Herbamare-yrttisuolaa tai ½ Herbamare Kasvisliemikuutio
2-3 rkl oliiviöljyä
50-100 g lehtikaalia
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g sokeriherneenpalkoja ohuina suikaleina
100 g fetajuustoa kuutioina
mustapippuria myllystä
½-¾ dl salaattisiemensekoitusta tai auringonkukansiemeniä

Kastike:
¾ dl oliiviöljyä
2 rkl sinappia
1-2 rkl punaviinietikkaa
ripaus Herbamarea
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
1/2 ruukkua tuoreita yrttejä, esimerkiksi persiljaa tai oreganoa

Kiehauta luomupunajuurimehu ja Herbamare ja nosta pois liedeltä.
Lisää joukkoon bulgur ja anna turvota hetki kannen alla, kunnes neste on imeytynyt.

Kuumenna oliiviöljy wokkipannussa.
Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja paloittele lehdet pieniksi paloiksi.
Lisää kuumalle pannulle yhdessä hienonnetun valkosipulin kanssa.
Kääntele koko ajan.

Lisää ohuiksi viipaloidut sokeriherneenpalot ja kääntele hetki.
Lisää fetajuusto, mustapippuria myllystä ja salaattisiemensekoitus. Kääntele sekaisin.
Yhdistä ainekset bulgurin joukkoon tai kokoa kerroksittain tarjoiluvadille.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon.
Silppua sekaan tuoreita yrttejä.

Vinkki! Voit lisätä salaatin joukkoon halutessasi kaksi esikeitettyä punajuurta pieninä kuutioina.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

 

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.