1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskiarvo: 3,80 / 5)
Ladataan...

Paahtopaistisalaatti on tyylikäs ja juhlava salaatti kaikkina vuodenaikoina.
Valmista paahtopaistia hieman suurempi määrä ja nauti osa sellaisenaan ja käytä osa salaattiin.

Paahtopaistisalaatti

n. 400 g paahtopaistia viipaleina

vettä
suolaa
250 g jyvämakaronia

4 munaa
vettä

70 g rucolaa
1/2-1 pieni kurkku paloiteltuna
1 maustekurkku suikaleina
100-200 g miniluumutomaatteja puolitettuina
muutama aurinkokuivattu tomaatti paloiteltuna
1 ruukku persiljaa silppuna
250 g/150 g artisokan sydämen palasia yrttimarinadissa
tuoreita yrttejä maun mukaan silppuna

Kastike:
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 tl piparjuuritahnaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Keitä jyvämakaronit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Keitä munat ja jäähdytä ne ja leikkaa lohkoiksi.

Paloittele kurkut, miniluumutomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit, valuta artisokansydämet ja silppua yrtit.
Laita salaatin ainekset tarjoiluvadille ja valuta joukkoon kastike.

Kastike:
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, tarkista maku.

Paahtopaistin valmistus

n. 1kg naudan paahtopaistia 

marinadi:

1 rkl soijakastiketta
3 rkl öljyä
1 rkl tomaattipyreetä
3 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl timjamia
1 tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle: suolaa

Poista lihasta kalvot, sekoita marinadin ainekset keskenään isossa kulhossa tai kestävässä muovipussissa. Laita liha marinadin joukkoon maustumaan mielellään yön yli, kääntele lihaa välillä, jotta se maustuu tasaisesti.

Laita liha uunipellille alumiinifolion päälle siten, että nostat folion reunoja hiukan, ettei lihasta paistovaiheessa irtoava neste pääse valumaan pellille, vaan pysyy folion sisällä. Laita lihamittari lihan paksuimpaan kohtaan.

Paista lihaa 175 asteisessa uunissa uunin keskitasolla. Naudanliha saa jäädä hieman punertavaksi, silloin riittää sisälämpötilaksi 60 astetta. Mikäli haluat kypsempää, anna olla hieman pidempään uunissa. Ripottele kypsän lihan pintaan suolaa. Anna lihan vetäytyä vielä noin 20 minuuttia, ennen kuin poistat lämpömittarin ja leikkaat lihan.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.