1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Ilmajoen osuusmeijeri maistatti ja myi viikonloppuna ruokamessuilla Luolamies-juustoja , jotka ovat puolikovia, täysrasvaisia juustoja. Toinen juustoista on maustettu mustapippurilla, toinen valkosipulilla ja ruohosipulilla.
Juustot sopivat niin salaatteihin, juustotarjottimille, kastikkeisiin, paistoksiin, kuin leivän päälle.
Nämä juustot ovat laktoosittomia. Luolamies-juustoja myydään S- ja K-ketjujen kaupoissa.



Luolamiehen juusto-perunasalaatti 4-6:lle

7-8 keskikokoista perunaa
250 g miniluumutomaatteja
300 g Luolamies valko- ja ruohosipuli maustettua kermajuustoa
50 g rucolaa
1 ruukku basilikaa
300-500 g vesimelonia
2-3 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä murskana
5 viipaletta Linkosuon tomaattipaahtoleipää
1 dl cashewpähkinöitä

Kastike:
½ dl seesamiöljyä
2 tl vadelmaviinietikkaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Keitä perunat kuorineen kypsiksi.
Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa suupaloiksi.
Puolita miniluumutomaatit, kuutioi juusto ja huuhtele kevyesti rucola.
Silppua basilika ja paloittele meloni.

Kuumenna öljy pannussa, murskaa joukkoon valkosipulia. Poista leivistä reunat ja kuutioi ne.
Kääntele leipäkuutioita pannussa valkosipulin kanssa, kunnes saavat hieman väriä.
Kääntele myös cashew-pähkinöitä hetki pannussa.

Sekoita kaikki salaatin ainekset varovasti sekaisin.

Valmista kastike sekoittamalla seesamiöljy, vadelmaviinietikka, suola ja pippuri sekaisin.
Valuta kastike salaatin päälle.

Mikäli haluat annoksesta vielä ruokaisamman, pariloi yksi  broilerin filee ruokailijaa kohden ja tarjoa salaatin kanssa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.