1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Ruokaisa lounasboksi pitää sisällään erilaisia aineksia, jotka yhdessä tekevät herkullisen kokonaisuuden. Mukana on kypsennettyjä ja raakoja kasviksia, sekä täyttävää ohraa, joka on kypsytetty upean maistuvaksi vihannes- tai punajuurimehussa.

Annoksen proteiinista vastaa pannulla paistettu marinoitu Jalotofu.

Ota mukaan evääksi ja yllätä toisella rasialla paras työkaverisi!

Lounasboksi
2 annosta

2 dl vihannes- tai punajuurimehua
¾ dl ohrahelmiä
½ kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
½-1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
2-3 retiisiä
1 pieni punasipulia
vettä, ripaus suolaa ja 50 g varsiparsakaalia
kourallinen miniluumutomaatteja
ruukkulehtikaalia
muutama sokeriherneenpalko
kourallinen Letkeän Lempeää Silmusalaattia
2-3 dl raastettua valkokaalia
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
½ punainen chilipaprika
avokado- tai oliiviöljyä paistamiseen
300 g Jalotofu, marinoitu
muutama sitruunalohko

Kiehauta vihannes- tai punajuurimehu. Lisää ohrahelmet ja puolikas kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ohrahelmet ovat kypsiä. Jäähdytä hetki. Rouhi joukkoon maun mukaan mustapippuria ja lisää vielä hienonnettua minttua. Viipaloi retiisit, kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kiehauta vesi ja keitä varsiparsakaaleja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Puolita miniluumutomaatit. Ota sivuun muutama lehtikaalinlehti. Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Jalotofu

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.