
- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 20 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 20 minuuttia
- Annos: kahdelle, neljälle
Leppäsavujuustosalaatti ja yrtti-pestokastike
Ainekset
- Vihreäkeiju jääsalaatti - 1 pss
- purjosipuli - ½
- miniluumutomaatti - 100 g
- leppäsavujuusto - 200 g
- paahdettu cashewpähkinä - 1 dl
- omena - 1
- Yrtti-pestokastike:
- Vihreäkeiju lehtipersilja - 2 ruukkua
- leppäsavujuusto - 70 g
- parmesaanijuusto - (vaihtoehto)
- valkosipulinkynsi - 1
- oliiviöljy - 1 ½-2 dl
- suola
Leppäsavujuustolla ja cashewpähkinöillä ryyditetty salaatti maistuu milloin tahansa, mutta on myös mainio joulupöydän tai vuoden vaihteen salaatti. Valmista kastikkeeksi upea pestokastike, jossa maistuu upea lehtipersilja.
Lempi-leppäsavujuustosalaatti ja yrtti-pestokastike
2-4 annosta
1 pss Vihreäkeiju jääsalaattia
½ pieni purjosipuli
100 g miniluumutomaatteja
200 g leppäsavujuustoa
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
1 omena
Yrttiselleri-pestokastike:
2 ruukkua Vihreäkeiju lehtipersiljaa
70 g leppäsavujuustoa tai parmesaanijuustoa
50 g cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 ½-2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Laita jääsalaatti tarjoiluvadille.
Halkaise purjosipuli pituussuunnassa, huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja halkaise pituussuunnassa. Laita salaattivadille.
Kuutioi leppäsavujuusto. Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla käännellen ja lisää joukkoon. Kuori ja kuutioi omena. Jätä omenat sivuun.
Laita lehtipersilja, leppäsavujuusto tai parmesaanijuusto, cashewpähkinät (paahda halutessasi), kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja ripaus suolaa tehosekoittimeen.
Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa öljyllä. Sekoita omenapalat pestokastikkeen joukkoon tummumisen estämiseksi.
Tarjoa pestokastike salaatin kanssa.
Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Tästä löydät kaikki VIHREÄKEIJU reseptit
Tutustu VIHREÄKEIJU yrtteihin ja salaatteihin
Uusimpia Vihreäkeiju reseptejä:

- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 20 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 20 minuuttia
- Annos: kahdelle, neljälle
Leppäsavujuustosalaatti ja yrtti-pestokastike
Ainekset
- Vihreäkeiju jääsalaatti - 1 pss
- purjosipuli - ½
- miniluumutomaatti - 100 g
- leppäsavujuusto - 200 g
- paahdettu cashewpähkinä - 1 dl
- omena - 1
- Yrtti-pestokastike:
- Vihreäkeiju lehtipersilja - 2 ruukkua
- leppäsavujuusto - 70 g
- parmesaanijuusto - (vaihtoehto)
- valkosipulinkynsi - 1
- oliiviöljy - 1 ½-2 dl
- suola