1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 4,00/5)

Leppäsavujuustolla ja cashewpähkinöillä ryyditetty salaatti maistuu milloin tahansa, mutta on myös mainio joulupöydän tai vuoden vaihteen salaatti. Valmista kastikkeeksi upea pestokastike, jossa maistuu upea lehtipersilja.

Lempi-leppäsavujuustosalaatti ja yrtti-pestokastike
2-4 annosta

1 pss Vihreäkeiju jääsalaattia
½ pieni purjosipuli
100 g miniluumutomaatteja
200 g leppäsavujuustoa
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
1 omena

Yrttiselleri-pestokastike:

2 ruukkua Vihreäkeiju lehtipersiljaa
70 g leppäsavujuustoa tai parmesaanijuustoa
50 g cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 ½-2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Laita jääsalaatti tarjoiluvadille.
Halkaise purjosipuli pituussuunnassa, huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja halkaise pituussuunnassa. Laita salaattivadille.
Kuutioi leppäsavujuusto. Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla käännellen ja lisää joukkoon. Kuori ja kuutioi omena. Jätä omenat sivuun.

Laita lehtipersilja, leppäsavujuusto tai parmesaanijuusto, cashewpähkinät (paahda halutessasi), kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja ripaus suolaa tehosekoittimeen.
Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa öljyllä. Sekoita omenapalat pestokastikkeen joukkoon tummumisen estämiseksi.
Tarjoa pestokastike salaatin kanssa.

Tutustu yrtteihin:
>> Vihreäkeiju Yrttitarha <<

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:


Tästä löydät kaikki VIHREÄKEIJU reseptit

Tutustu VIHREÄKEIJU yrtteihin ja salaatteihin

Uusimpia Vihreäkeiju reseptejä:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.