1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua. Keskiarvo: 3,75/5)

Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti on herkullista sellaisenaan tai muun ruoan lisänä. Voit katsoa reseptivideon artikkelin lopusta.

Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti
2-4 annosta

200 g lehtikaalia
1-2 valkosipulinkynttä
1 iso punasipuli
3 veriappelsiinia
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
150 g halloumi-juustoa
1 dl saksanpähkinöitä
mustapippuria myllystä
perillaa tai muuta yrttiä

Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa keittiöpyyhkeellä.
Poista kova lehtiruoti ja hienonna lehtikaali.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Kuori kaksi veriappelsiinia kalvottomiksi työlaudalla ja leikkaa kuutioiksi.
Purista yhden veriappelsiinin mehu.
Kuumenna rypsi- tai avokadoöljy pannulla.
Lisää hienonnettu lehtikaali ja kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista hetki.
Lisää vielä veriappelsiinikuutiot ja veriappelsiinimehu. Kuumenna.
Laita ainekset tarjoiluvadille.
Paista viipaloitu halloumijuusto molemmin puolin kauniin väriseksi.
Nosta halloumijuusto salaatin päälle ja murusta pinnalle saksanpähkinöitä.
Koristele annos perillalla tai muulla yrtillä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.