1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (42 arvostelua, keskiarvo: 4,33 / 5)
Ladataan...

Hienostunut salaatti sopii sellaisenaan tarjottavaksi esimerkiksi lounasaikaan tai päivälliselle alkuruoaksi.
Kesäaikaan toimii myös upeana piknik-eväänä.

Kylmäsavulohisalaatti
2-4 annosta

70 g salaattisekoitusta (esim.  paksoi, mizuna, rucola)
1-2 punasipulia varsineen
200 g miniluumutomaatteja
5-7 aurinkokuivattua tomaattia
150 g kylmäsavustettua lohta
lime-pippuria myllystä
3-4 keitettyä munaa lohkoina
1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä

Lisäksi
4 Pågen Krisprolls vehnäkorppua paloina

Kastike
200 g smetanaa
1 rkl wasabia tai maun mukaan

Laita salaattisekoitus vadille.
Leikkaa punasipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna varret.
Puolita miniluumutomaatit ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
Kääri kylmäsavulohiviipaleet ohuiksi rulliksi ja asettele ainekset vadille.
Rouhi joukkoon lime-pippuria.
Koristele annos munanlohkoilla ja ripottele joukkoon paahdettuja auringonkukansiemeniä.

Laita korput pieneen pussiin ja rouhi karkeaksi rouheeksi lihanuijalla.
Ripottele vehnäkorppupalat salaatin joukkoon.

Sekoita smetana ja wasabi keskenään ja tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.