Kreikkalainen salaatti

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kreikkalainen salaatti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

26 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Kreikkalainen salaatti on klassikko!

Kreikkalainen salaatti on ihanaa ruokaa. Juhlien salaattina se on myös näyttävä ja kauniin värinen. Annostarjoiluna voit laittaa fetajuustoviipaleen päälle kokonaisena, isommalle joukolle tarjoiltuna juusto kannattaa leikata kuutioiksi tai murentaa joukkoon. Tuoreet yrtit kruunaavat ruoan kuin ruoan, niin tämänkin salaatin. Vihreäkeiju lehtipersilja on raikas yrtti ja sopii erinomaisesti tähän salaattiin. Irrota lehtiä ja sekoita joukkoon. Nam!

Advertising information

Video: Kreikkalainen salaatti

Ainekset

2 annosta
  • 4-6 luumutomaattia
  • ½ kurkku
  • 1 sipuli
  • n. 1 dl vihreitä oliivejä TAI
  • n. 1 dl mustia oliiveja (vaihtoehto)
  • maun mukaan Vihreäkeiju Lehtipersiljaa
  • 150-200 g fetajuustoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus kuivattua oreganoa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne lohkoiksi.
  • Huuhtele kurkku ja kuori se kuorimaveitsellä. Leikkaa reiluiksi kuutioiksi.
  • Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
  • Sekoita ainekset keskenään syvälle lautaselle ja lisää joukkoon oliivit.
  • Laita sekaan Vihreäkeiju lehtipersiljaa.
  • Nosta päälle fetajuusto kokonaisena tai murennettuna ja valuta päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle oreganoa ja rouhi mustapippuria myllystä.
  • Tarjoa kreikkalainen salaatti sellaisenaan tai maalaispatongin kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä