1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Ruokaisat salaatit ovat monikäyttöisiä. Ne maistuvat kevyenä lounaana, iltapalana ja illanistujaisissa. Juhlahetkissä ruokaisat salaatit korvaavat varsinaisen pääruoan.

Lisää salaatin joukkoon rohkeasti omia suosikkiaineksia. 

Juustoinen speltti-vihannessalaatti
4-6 annosta

3 rkl rypsi- tai rapsiöljyä
4 dl speltti-helmisuurimoita
1 l vettä
1 tl Herbamare-yrttisuolaa
250 g Mustaleima-Emmentalia tai Polar-juustoa
1 nippu retiisejä

Lisäksi:
2 rkl rypsi- tai rapsiöljyä
1 pieni kesäkurpitsa
250 g kirsikkatomaatteja
1 pieni paprika
2-3 dl silputtua lehtikaalia
1-2 valkosipulinkynttä

Kastike:
2-3 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl rypsi- tai rapsiöljyä
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
1 ruukku tilliä, korianteria, basilikaa tai minttua

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota speltti-helmisuurimoita hetki. Lisää vesi ja Herbamare ja anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia tai kunnes suurimot ovat kypsiä. Jäähdytä.  Kuutioi juusto pieniksi kuutioiksi ja viipaloi retiisit.

Käsittele muut kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi, puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi paprika. Poista lehtikaalin kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Hienonna myös valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia hetki. Jäähdytä. Sekoita ainekset keskenään ja valmista kastike. Sekoita balsamiviinietikka, öljy, mustapippuria myllystä ja suola. Hienonna joukkoon yrttejä. Valuta kastike salaatin joukkoon ja anna maustua hetki.

Pakkaa eväsrasiaan ja nauti vaikkapa työpaikalla lounaana.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.