
- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: neljälle
Juustoinen leipäsalaatti
Ainekset
- rypsiöljy - ½ dl
- oliiviöljy - (vaihtoehto)
- miniluumutomaatti - 200 g
- kirsikkatomaatti - (vaihtoehto)
- sipuli - ½ - 1
- valkosipulinkynsi - 1-2
- balsamiviinietikka - 2 rkl
- mustapippurirouhe
- sinappi - 2 tl
- Maalahden Limppu -leipäviipale - 6-7 kpl
- kermajuusto - 200 g
- tuore persilja - ½ dl
- tuore rosmariini - (vaihtoehto)
Juustoinen leipäsalaatti on ihastuttava salaatti niin lounaaksi kuin vaikka keittoruoan seurana. Voit valmistaa salaatin muutamaa tuntia aiemmin odottamaan jääkaappiin tarjoiluhetkeä. Sopii myös alkupalasalaatiksi tai vaikka grilliruoan seuraksi.
Juustoinen leipäsalaatti
4 annosta
½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
200 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
½ – 1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä
2 tl sinappia
6-7 kpl Maalahden Limppu leipäviipaleita
200 g kermajuustoa
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna tai pieni määrä tuoretta rosmariinia
Laita rypsi- tai oliiviöljy kulhoon. Purista sormin joukkoon miniluumu- tai kirsikkatomaatit siten, että ne hajoavat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja lisää kulhoon. Sekoita joukkoon balsamiviinietikka, mustapippuria myllystä ja sinappia. Paloittele Maalahden Limppu -leipäviipaleet tasakokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa kermajuusto pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu persilja tai rosmariini. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Uusimpia Maalahden Limppu reseptejä:
Tästä löydät kaikki MAALAHDEN LIMPPU reseptit

- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: neljälle
Juustoinen leipäsalaatti
Ainekset
- rypsiöljy - ½ dl
- oliiviöljy - (vaihtoehto)
- miniluumutomaatti - 200 g
- kirsikkatomaatti - (vaihtoehto)
- sipuli - ½ - 1
- valkosipulinkynsi - 1-2
- balsamiviinietikka - 2 rkl
- mustapippurirouhe
- sinappi - 2 tl
- Maalahden Limppu -leipäviipale - 6-7 kpl
- kermajuusto - 200 g
- tuore persilja - ½ dl
- tuore rosmariini - (vaihtoehto)