1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Viikonloppuna poikkesimme Lahdessa syntymäpäivillä, jossa tarjolla oli upeasti katettu pöytä monenlaisilla herkuilla.
Vaikka olenkin perso makealle, suolaiset tarjottavat, varsinkin toisten tekeminä houkuttelevat kummasti.
Innostuin popsimaan pastasalaattia, jossa maistui vahva juusto. Alan kai tulla vanhaksi, sillä lapsena emmental-juustot eivät maistuneet lainkaan, nykyään vahvat maut miellyttävät enemmän.

Tämän salaatin tein iltapalaksi, kastike tarjottiin erikseen.
Kaapissani ei ollut pienikokoista pastaa, joten käytin rusettipastaa.
Salaateissa suosin mieluummin pientä pastaa, se on kauniimman näköistä ja mukavampi syödä.
Torinolla on kiva pikkuinen, kolmivärinen simpukkapasta, jota kannattaa kokeilla salaateissa.
Tällaisiin salaatteihin voi pilkkoa mitä kaapista löytyy.
Tämän salaatin ainesuhteet näyttävät pieneltä, mutta valmista salaattia tuli noin 2 litraa, josta riittää syötävää noin 10:lle ruokailijalle.

Terveisiä Katjalle ja Artulle, kiitos ihanista tarjoiluista ja mukavasta seurasta!

Juusto-pastasalaatti

150 g pastaa, vettä + suolaa
200 g herne-maissi-paprikaseosta (pakastealtaasta)
½ kurkku pieninä kuutioina
3 tomaattia pieninä lohkoina
¼ pienestä jäävuorisalaattikerästä silppuna
250 g mustaleima-emmentalia pieninä kuutioina
1 prk saäilykemandariineja valutettuna
persiljaa

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Sekoita kulhossa keskenään kaikki salaatin ainekset.
Salaatti kestää seisottamistakin, koska kastike tarjoillaan erikseen.
Salaatti on kuitenkin syytä suojata, jotta pasta ei päääse kuivumaan.

Tarjoa salaattikastike erikseen.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.