1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (23 arvostelua. Keskiarvo: 3,83/5)

Pikkujoulujen, joulun ja vuoden vaihteen juhlien suolaiseen pöytään sopii hieman juhlavampi salaatti. Tämä ruokaisa salaatti valmistuu nopeasti, kun käytössäsi on jo valmiiksi keitettyjä perunoita.

Juhlava savuporosalaatti
4-6 annosta

1 kg kiinteämaltoista perunaa keitettynä
150 g savupororouhetta
1 pss Vihreäkeiju jääsalaatti
2 maustekurkkua
1 päärynä tai omena
1-2 punasipulia
100 g sokeriherneenpalkoja
200 g miniluumutomaatteja
1 ruukku Vihreäkeiju persiljaa
½ ruukkua Vihreäkeiju oreganoa
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä

Lisäksi:
rypsi- tai oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa

Paloittele kuoritut, kypsät perunat sopiviksi suupaloiksi.
Laita ne salaattikulhoon ja sekoita joukkoon savupororouhe, jääsalaatti ja paloiteltua maustekurkkua, päärynää tai omenaa ja hienonnettua punasipulia.
Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi ja puolita miniluumutomaatit. Hienonna persilja ja oregano. Lisää ne muiden ainesten joukkoon. Rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa myllystä.

Valuta joukkoon rypsi- tai oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.

Vinkki!
Voit käyttää jääsalaatin tai yrttien sijaan myös viinisuolaheinää.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:


Tästä löydät kaikki VIHREÄKEIJU reseptit

Tutustu VIHREÄKEIJU yrtteihin ja salaatteihin

Uusimpia Vihreäkeiju reseptejä:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.