1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Persilja ja lehtipersilja sisältävät rautaa, C-vitamiinia ja karoteenia. Lehtipersilja on tavallista persiljaa hieman voimakkaamman makuista. Lehtipersilja lisätään ruokaan ruoanvalmistuksen loppuvaiheessa ja persilja valmiiseen ruokaan. Kestävämpään koristeluun persilja soveltuu paremmin.

Arabimaissa suosittu tabouleh tai tabbule on herkullinen lisäke ruoalle tai salaattipöytään. Bulgurvehnä, runsas määrä persiljaa ja pieneksi pilkottua kurkkua ja tomaattia, maustettuna sitruunalla ja mustapippurilla on mainio tarjottava, joka valmistuu nopeasti.

Herkullinen tabouleh
8 annosta

5 dl vettä
11/2 dl bulguria
¾ tl suolaa
1 sitruunan mehu
½ sipuli
1-2 ruukkua Vihreäkeiju Persiljaa tai Lehtipersiljaa
½ ruukkua Vihreäkeiju Minttua
3 tomaattia
10-15 cm pala kurkkua
½ dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon bulgur ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt. Valuta tarvittaessa. Purista joukkoon sitruunan mehu. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja tai lehtipersilja ja minttu. Viipaloi tomaatit ja kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita ne bulgurin joukkoon ja valuta joukkoon oliiviöljyä. Rouhi joukkoon mustapippuria.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:


Tästä löydät kaikki VIHREÄKEIJU reseptit

Tutustu VIHREÄKEIJU yrtteihin ja salaatteihin

Uusimpia Vihreäkeiju reseptejä:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.