1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 3,40 / 5)
Ladataan...

Kesällä maistuvat erilaiset ruokaisat salaatit.
Salaatin joukkoon voit lisätä omia suosikkiaineksia tai jättää jotain pois, ihan oman mieltymyksen mukaan.
Esikypsytetty ohrasuurimo on mukavan mieto ja trendikäs raaka-aine. Valmista lounassalaatiksi tai vaikka juhlapöytään.

Broileri-ohrasuurimosalaatti
4 annosta

1 l vettä
1 tl suolaa
2½ dl Myllyn Paras esikypsytetty rikottu ohrasuurimo
½ pieni kesäkurpitsa
1 punainen paprika
100 g herkkusieniä
100 g sokeriherneenpalkoja
2 sipulia varsineen
3-4 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
2-3 isoa broilerinfileetä
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa tai omia lempimausteita
200-400 g halloumi-juustoa
2-3 limeä tai 1½ sitruunaa
(herneenversoja)

Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta.
Lisää joukkoon suola ja esikypsytetyt ohrasuurimot.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes ohrasuurimot ovat sopivan kypsiä. Huuhtele.
Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika pieniksi suupaloiksi, herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi ja sokeriherneenpalot ohuiksi suikaleiksi.
Hienonna sipulit varsineen.
Kuumenna öljy pannulla ja paista kasviksia käännellen, kunnes ovat hieman pehmenneet, mutta vielä kauniin värisiä. Paista broilerinfileet ja hienonnettu valkosipuli kauttaaltaan kypsäksi kuumalla pannulla öljyssä. Mausta suolalla tai muulla mausteella. Leikkaa kypsänä sopiviksi suupaloiksi.
Viipaloi tai kuutioi halloumi-juusto ja paista kuumalla pannulla käännellen, kunnes pinta saa kauniin värin.
Sekoita salaattiainekset keskenään ja purista joukkoon limen tai sitruunan mehu. Tarkista maku ja koristele annos halutessasi herneenversoilla.
Tarjoa kylmänä tai lämpimänä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä: Myllyn Paras

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.