1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (38 arvostelua, keskiarvo: 4,39 / 5)
Ladataan...

Punaviini-kermakastike
(tässä paisti matkalla leivinuuniin)

Sulatin pakastimesta noin 3,5 kilon painoisen poronpaistin ja otin sen mukaani, kun poikkesimme maalla.
Ruokapöydän ympärille kokoontui viikonlopun aikana kymmenen hengen porukka. Paistoin paistin ensin kuumassa pannussa voissa sen verran,että lihassyyt sulkeutuivat ja pinta sai väriä. Ripottelin paistin pintaan kauttaaltaan suolaa ja riistamaustetta, sekä mustapippurirouhetta. Katajanmarjat olisivat sopineet myös hyvin, mutta ne unohtuivat kotiin.

Paistin olisi voinut kypsentää uunissa 150 asteessa n 2-3 tuntia, mutta koska leivinuuni oli käytössä, paisti paistettiin siinä. Lopputulos oli mahdottoman mehevä ja murea.

Uunissa paisti kannattaa kypsentää paistopussissa tai folion alla.

Anna lihan vetäytyä parikymmentä minuuttia ennen kuin poistat lihalämpömittarin/ leikkaat lihan.

Paisti on sopivaa kun sisälämpötila on 60 astetta. Tämän sisälämpötila oli hieman enemmän, mutta kuten mua opastettiin, leivinuunissa kypsennettynä se ei haitannut, sillä leivinuuni ei kuivata lihaa.

Punaviini-kermakastike

3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
muutama ruokalusikallinen vehnäjauhoja
n. 1 dl kermaa
n. 1 dl punaviiniä
(suolaa)
riistamaustetta
(katajanmarjaa)

Kiehauta vesi ja liemikuuutio, suurusta kermaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla, lisää punaviini, anna kiehua kymmenisen minuuttia.
Mausta riistamausteella, mustapippurilla ja halutessasi katajanmarjalla.

Tarkista maku.

Voit käyttää paistista mahdollisesta irtoavaa nestettä kastikkeen pohjana tai kaataa lientä hieman kastiketta maustamaan.

Lisukkeeksi teimme perunasosetta ja keitettyä porkkanaa, jonka joukkoon sulatin hieman voita.Tarjolla oli myös makeaa, itse tehtyä puolukkahilloa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.