1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Poro-perunasoselaatikko
4 annosta

n. 1 ½ kg jauhoisia perunoita (esim. Van Gogh)
vettä
½ tl suolaa
2-3 dl maitoa
50 g margariinia
2 rkl voita
250 g poron jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
suolaa
mustapippuria
½-1 tl kuivattua rakuunaa
1 muna

Pinnalle:
n. ½ dl korppujauhoja
muutama nokare voita

Kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi.
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä.
Soseuta perunat ja lisää maitoa sen verran, että soseesta tulee melko löysä. Vatkaa joukkoon voi tai margariini.
Sulata voi pannulla. Paista poron jauheliha ja silputtu sipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Tarkista maku.

Vatkaa jauhelihaseos perunasoseen joukkoon yhdessä munan kanssa.
Kaada seos uunivuokaan.

Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
Paista 175-200 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa seuraksi puolukkasurvosta.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.