1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (34 arvostelua, keskiarvo: 3,62 / 5)
Ladataan...

Heirolin valikoimiin on tullut nyt tyylikkäitä kuparipaistoastioita, joiden sisäpinta on kestävää terästä. Nämä kauniit astiat sopivat myös tarjoiluun. Hirvikäristys on murea riistaruoka, joka maistuu niin syksyn pimeydessä kuin talven pakkaskeleillä. Tarjoa myös loppuvuoden juhlapyhinä.
Hauduta rauhassa muutama tunti ja nauti ihanasta kotiin kantautuvasta tuoksusta.
Hirven käristyslihaa löydät varmimmin kaupan pakastealtaasta.

Hirvikäristys
6 annosta

1 kg hirvikäristyslihaa
1 iso sipuli
2-3 rkl voita
1 tl suolaa
1 pullo olutta
vettä, kunnes lihat peittyvät
muutama katajanmarja
10 maustepippuria tai mustapippuria

Hellapoliisi: Hirvikäristys

Ota liha sulamaan muutama tunti ennen kypsennystä. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna voi pannulla ja lisää liha muutamassa erässä paistaen. Paista väri pintaan kauttaaltaan. Mausta suolalla.
Lisää olut ja vettä sen verran, että lihat peittyvät.
Laita joukkoon muutama katajanmarja ja mauste- tai mustapippurit.
Anna hautua hiljalleen noin 2 tuntia, kunnes liha on kypsää.
Tarkista maku.
Tarjoa seuraksi perunasosetta ja puolukkasurvosta.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Heirol

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.