1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 3,33 / 5)
Ladataan...

Arkinen jauheliharuoka muuttuu juhlavaksi, kun valmistatkin pihvit, pyörykät ja murekkeet riistajauhelihasta.
Seuraksi sieniä ja sipulia, muuta ei tarvita!

Hirvenjauhelihapihvit
4-6 pihviä

1 pss sipulikeittoaineksia
1 ½- 2 dl kermaa
3 viipaletta vaaleaa leipää
400 g hirvenjauhelihaa
suolaa
mustapippuria
rakuunaa

Lisäksi:
voita, 2 kepa-, tai kevätsipulia varsineen, ½ l kantarelleja tai muita sieniä, mustapippuria ja suolaa

Yrtti-maustevoi

25 g voita
25 g rahkaa
2 rkl persiljasilppua

Laita sipulikeittoainekset kulhoon kerman kanssa. Poista leipäviipaleista reunat ja murusta leivät joukkoon, anna turvota viitisen minuuttia.
Lisää hirvenjauheliha, mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla.
Taputtele tasakokoisiksi pihveiksi ja paista pannulla rasvassa, tai leivinpaperin päällä uunipellillä 200 asteessa parikymmentä minuuttia.

Paista seuraksi sipulisilppua ja kantarelleja, mausta mustapippurilla ja suolalla.

Tarjoa halutessasi lisäksi yrtti-maustevoita. Sekoita voi, rahka ja persiljasilppu tasaiseksi tahnaksi. Taputtele kelmun päällä pötköksi ja kääri kelmun sisään. Nosta hetkeksi pakastimeen. Leikkaa voinapeiksi ja tarjoa pihvien seurana.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.