Heppakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • perunajauho
  • margariini
  • korppujauho
  • sitruunalimu
  • blå band kaakaovaahto ainekset
  • maito
  • banaani
  • suolaton voi
  • tomusokeri
  • flora vispi
  • vaniljasokeri

Terveiset sateisesta Jämsästä!

Olemme täällä hevosihmisillä juhannusta viettämässä ja halusin tehdä heille ylläriksi pienen hevoskakun.
Kuorrute alkoi jo sulamaan pursotusvaiheessa, joka näkyykin paikoitellen kakusta.
Jäi lopulta hampaat, riimu ja muut tärkeät yksityiskohdat tekemättä.

Koska kakun kuorrute ei ole kovin kevyt, laitoin täytteeksi  Blå Bandin kevyt kaakaovaahtoa.

Kakku on paistettu muovisessa hevoskakkuvuoassa.  Vuoka jättää kakun pintaan hevosen ääriviivat, joita apuna käyttäen hevonen on helppo pursotella koristeeksi.

Heppakakku

Pohja:
4 munaa
tilavuusosina saman verran sokeria
tilavuusosina saman verran vehnäjauhoja (osan jauhoista voi korvata
perunajauhoilla tai vaikka sokeroimattomalla kaakaojauheella)
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vuokaan: margariinia tai voita ja korppujauhoja

Kostutus:
sitruunalimua

Välissä:
1 pkt (sis. 2 pussia) Blå Bandin Kevyt Kaakaovaahto -aineksia (vähälaktoosinen)
2 dl maitoa (käytä hylamaitoa, jos haluat vähälaktoosisen vaahdon)
2 isoa banaania

Kuorrutus:
250 g suolatonta voita
500 g tomusokeria
tilkka maitoa

Reunat:
2 1/2 dl Flora vispiä, sokeria ja vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, paista 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille, kostuta sitruunalimulla.

Vatkaa kaakaovaahtoainekset ja maito keskenään, anna jähmettyä hetki kylmässä.

Levitä kaakaovaahto kostutetun pohjalevyn päälle, viipaloi pinnalle banaanit.
Nosta päälle kakun kansiosa, kostuta sitruunalimulla.

Nosta kakku kylmään siksi aikaa, kun valmistat kuorrutteen.

Vatkaa suolaton voi ja tomusokeri tasaiseksi, ohenna tarvittaessa maitotilkalla.
Jaa seos pieniin kulhoihin, värjää tahnat haluamillasi elintarvikeväreillä .

Pursottamisessa käteviä ovat kertakäyttöiset pursotinpussit.
Parhaat pursotinterät ovat aivan pienipäisiä, joilla saa tarkkaa jälkeä.
Niitä voi hankkia täältä .

Rajaukseen sopivin on numero 3, tähtipursotukseen suosittelen pursotinteriä 16 ja 19.
Muista hankkia myös pienet liittimet, jolloin voit vaihtaa helposti tyllaa kesken pursotuksen, sillä tylla kiinnitetään pussiin ulkokautta.

Pursota kakkuun ensin hevosen ääriviivat. Täytä kuva tähtipursotuksella. Voit pursotella harjan ja hännän rajaustyllalla.
Vaahdota Flora vispi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kakun reunat.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä