Quiche Lorraine eli kinkkupiiras

  • 1 h Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

23 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
Pohja:
  • 100 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 2 ½ dl vehnäjauho
  • ½ tl suola
  • 3 rkl kerma
  • (vaihtoehto) vesi
Täyte:
  • 300 g kinkkurouhe
  • (vaihtoehto) kinkkusuikale
  • ½ punainen paprika
  • 4 dl kuohukerma
  • 3 kananmuna
  • 150-175 g juustoraaste
  • mustapippurirouhe
  • tuore persilja

Suolaiset piirakat ovat aina yhtä trendikkäitä. Ruokaisuutensa vuoksi ne soveltuvat niin kevyeksi lounaaksi kuin iltapalaksi tai juhlahetkiin.
Voit valmistaa piiraan isommassa piirasvuoassa tai painella taikinaa esimerkiksi metallisen muffinivuoan pohjalle ja tarjota pieninä annospiiraina.

Quiche Lorraine eli kinkkupiiras
8-10 annosta

Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3 rkl kermaa tai vettä

Täyte:
300 g kinkkurouhetta tai-suikaleita
½ punainen paprika
4 dl kuohukermaa
3 munaa
150-175 g juustoraastetta
mustapippuria myllystä
tuoretta persiljaa

Nypi voi tai margariini ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi.
Lisää suola ja kerma tai vesi nopeasti sekoittaen.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ripottele esipaistetun pohjan päälle kinkkurouhe tai -suikaleet.
Paloittele paprika ja ripottele päälle.
Sekoita kuohukerman joukkoon munat, juustoraaste ja mustapippuria myllystä.
Jatka piirakan paistamista 200-asteisessa uunissa vielä noin 30 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä