Kaurainen auringonkukkaleipä

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

2 leipää tai 14-16 sämpylää annosta
  • 5 dl vesi
  • 50 g tuorehiiva
  • 2 tl suola
  • ½ dl hunaja
  • 1-2 tl kurkuma
  • 6 dl Myllyn Paras Kaurainen Sämpyläjauhoseos
  • 5-8 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho
  • ¾ dl rypsiöljy
  • (vaihtoehto) voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 100 g maitorahka
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
Pinnalle:
  • vesi
  • auringonkukansiemeniä

Kaurainen auringonkukkaleipä on ihastuttava leipä vaikka kevään juhlapöytään.
Värjää leipä kauniin keltaiseksi kurkumalla. Taikinaan on käytetty uutta Myllyn Paras Kauraista sämpyläjauhoseosta, jolla saat kuituista lisää leipätaikinaan.

Kaurainen auringonkukkaleipä
2 leipää tai 14-16 sämpylää

5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
½ dl hunajaa
1-2 tl kurkumaa
6 dl Myllyn Paras Kauraista Sämpyläjauhoseosta
5-8 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
¾ dl rypsiöljyä tai sulatettua voita tai margariinia
100 g maitorahkaa
1 dl auringonkukansiemeniä

Pinnalle:
vettä
auringonkukansiemeniä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva.
Lisää suola, hunaja ja kurkuma.
Lisää kaurainen sämpyläjauhoseos ja vehnäjauhoja, kunnes taikina on helppo työstää.
Sekoita joukkoon maitorahka ja auringonkukansiemenet.
Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi ja asettele ne kukan malliin leivinpaperin päälle uunipellille.
Kohota vielä noin 15 minuuttia.
Voitele vedellä ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes leipä näyttää kypsältä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: