Intialainen leipä Chapati

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vehnäjauho
- vesi
- suola
- ruokaöljy
Intialaisissa ravintoloissa on aina tarjolla herkullisia leipiä.
Tämän reseptin löysin Painonvartijoiden ohjeista ja päätin kokeilla.
Taikina on helppotekoinen ja kätevä, sillä se ei vaadi nostatusaineita.
Chapati
12 kpl
7 dl vehnäjauhoja
3 1/2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl ruokaöljyä
Mittaa ainekset kulhoon ja vaivaa taikina kimmoiseksi noin viiden minuutin ajan.
Jaa taikina kahteentoista osaan ja pyöritä palloiksi.
Kaulitse pallot jauhotetulla alustalla soikioiksi.
Paista kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa molemmin puolin yhteensä noin parin minuutin ajan, kunnes pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja.