Savujuustosalaatti

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen

Advertising information

Mainos päättyy, resepti jatkuu

Ainekset

4 annosta
  • 70 g salaattisekoitus
  • 100 g valkolupiini
  • (vaihtoehto) auringonkukan verso
  • 2 tuore viikuna
  • 200 g Herkkujuustola Savuhilma
  • 100 g tumma viinirypäle
  • 100 g karpalo
  • 1 sharon
  • ½-1 dl salaattisiemensekoitus
Kastike:
  • 2 dl tuore rucola
  • 1 rkl sinappi
  • mustapippurirouhe
  • 1 dl rypsiöljy
  • 1 valkosipulinkynsi
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Valmista herkullinen salaatti ja nauti sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.

Kotimainen Herkkujuustola valmistaa Sastamalan Häijäässä upeita juustoja, joita voi nauttia yrityksen ravintolassa ja ostaa mukaan. Juustoja myydään laajasti ympäri Suomen hyvin varustelluissa marketeissa pakattuina kuin irtojuustoinakin. SavuHilma on ihastuttava mieto savujuusto ja se soveltuu salaattien lisäksi sellaisenaan nautittavaksi, juustotarjottimiin, kuorrutteisiin kuin erilaisiin juustokastikkeisiinkin.

Savujuustosalaatti
4 annosta

70 g salaattisekoitusta (esim. rucolaa, babypinaattia, babybataviasalaattia)
100 g valkolupiinia ja auringonkukanversoja
2 viikunaa
200 g Herkkujuustola Savuhilma mietoa savustettua juustoa
100 g tummia viinirypäleitä
100 g karpaloita
1 sharon-hedelmä
½-1 dl salaattisiemensekoitusta

Kastike:
2 dl rucolaa tai valitsemaasi yrttiä
1 rkl sinappia
mustapippuria myllystä
1 dl rypsiöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi

Laita salaattisekoitus tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon valkolupiinit ja auringonkukanversot. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja paloittele SavuHilma pieniksi kuutioiksi. Laita viinirypäleet kokonaisina tai puolitettuina joukkoon yhdessä karpaloiden kanssa. Kuori sharon-hedelmä ja leikkaa kuutioiksi. Ripottele joukkoon salaattisiemensekoitusta.
Laita rucola, sinappi, mustapippuria ja rypsiöljy, sekä kuorittu valkosipulinkynsi leikkuriin ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
Tarjoa kastike salaatin kanssa tai valuta salaatin joukkoon. Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: